ФОТО: Милан доби двојно повеќе пари од „Пума“, ама не е прв по заработката од спонзорството

Милан објави дека потпишал договор на нови пет години со „Пума“, овој гигант ќе го снабдува шампионот на Италија со дресови, а спонзорскиот договор е двојно поголем од претходно.

„Пума“ на Милан ќе му исплаќа 30 милиони евра годишно, што е двојно повеќе од претходно, а договорот е на пет години.

Сепак на листата на заработувачката од спонзорските  договори за опрема, Милан не е прв во Италија, а листата изгледа вака: