(ФОТО) Најдобрите хотели кои некогаш биле затвори

Booking.com, глобалниот лидер кој ги поврзува патниците и сместувањето морал да пребара милиони сместувачки капацитети во базата за да ги пронајде најубавите хотели кои некогаш биле затвори. 

Еве кои хотели во минатото биле затвори:

Het Arresthuis, Холандија 

Hotel Katajanokka, Хелсинки, Финска 

ALCATRAZ Hotel am Japanischen Garten, Кајсерслаутерн, Германија 

Four Seasons Hotel Istanbul at Sultanahmet, Истанбул, Турција 

Langholmen Hotell, Стокхолм, Шведска

The Old Mount Gambier Gaol, Маунт Гамбиер, Австралија

The Liberty Hotel, Бостон, САД

Овие хотели нудат луксузно сместување, комфор, контрасти...