(ФОТО) Најновата Dior колекција за мажи за есен/зима 2019

Dior креираше омаж во светот на уметноста за својата кампања есен/зима 2019...

Историјата на Кристијан Диор, како колекционер на слики и уметности, му послужи како инспирација за серија фотографии кои ги направи Стивен Мејсел. Стилизирани од страна на Мелани Вард, повеќе модели се појавуваат покрај уметнички парчиња на панк сцени од седумдесеттите години со потписот на Рејмонд Петибон. 

Како што објаснува уметничкиот директор на „Dior Men“ секторот, Ким Џоунс: „Ги одбравме нашите омилени парчиња од Рејмонд, кои до сега никогаш не биле видени или изложени, а кои навистина ги обожаваме“.