(ФОТО) Неверојатна сличност: Каскадери кои личат на познатите актери

Филмовите не би можеле да се замислат без каскадери. Овие луѓе имаат многу необична и многу опасна професија. Тие секојдневно преживуваат сообраќајни несреќи во автомобили и се фрлаат во огин, а се со цел да ги направат што пореални филмските сцени. Поединечни филски актери кои никако не смеат да ризикуваат да се повредат имаат свои лични дублери кои ги заменуваат во сите филмови и кои неверојатно потсетуваат на нив.

Холивудските актери обично имаат неколку различни дублери и каскадери, но во поголемиот број случаи, секој актер има свој главен каскадер кој неверојатно личи на него. На овој начин се постигнува илузија дека сите акциони сцени во филмот ги прават актерите и се избегнува веројатноста некој да забележи дека во филмските сцени се јавуваат каскадери.

Погледни ја галеријата која ќе те воодушеви: