(ФОТО) Тато ова е за тебе: Џина за Шумахер ги носеше боите на Ферари

Најголемиот возач во историјата на Формула 1, Михаел Шумахер во декември 2013 година доживеа тешка повреда на главата додека беше на скијање, а за неговата состојба сите овие години се знае само дека е - тешка.

Тој во 2014 година од болница е преместен во својот дом во кој за него, освен докторите, се грижат и неговата сопруга Корина, ќерката Џина Мариа и синот Мајк.

Синот оди по стапките на таткото и е професионален возач, а Џина Марија ги обожава коњите и се занивама со јавање.

„Татко ми ме предупреди: 'За автомобилот не мора да се грижиш како за коњот. Автомобилот едноставно го паркираш во гаража и немаш гајле. Со животните е поинаку. За својот коњ мора да се грижиш секој ден'“ - во една прилика раскажа ќерката на Шумахер.

Целата приказна прочитајте ја Хаштаг