(ФОТО) Влатко Стефановски „растури“ пред цела армија

За него нема застој. Неговата музика ја сакаат сите, од Вардар па до Триглав..

На џез фестивалот „Нишвил” во Ниш кој традиционално се одржува неколку години, гитаристот Влатко Стефановски во трио, направи спектакуларен концерт. Во огромен број, публиката уживаше во неговите изведби и со пеење на неговите песни му докажа колку им е омилен и неприкосновен. 

*Триото Влатко Стефановски, Јан Стефановски и Иван Кукиќ 

Влатко е еден од ретките наши музичари кои одржува свои концерти на Балканот, а тоа само потврдува колку вреден музички амбасадор имаме.

Н.Т.