Гледате во еден од најубавите часовници: Bulgari Aluminum Steve Aoki Special Edition

Најистакната карактеристика на овој часовник е неговиот целосен бројчаник Super-LumiNova со логото на уметникот, додека алуминиумското куќиште од 40мм гумена основа и е дизајнирано исклучиво со удобност во преден план. И покрај блескаво зелената боја во услови на слаба осветленост, бирачот Super-LumiNova ги има неговите елементи далеку поинтегрирани со металик сивата боја на куќиштето во текот на денот. Титаниумскиот дел од часовникот е нареден со црн DLC слој и е опремен со името и логото на Aoki.

„Времето е една од најважните валути“, рече Аоки. „Затоа создадовме значаен, паметно дизајниран и убав модел на часовник, кој има силни стандарди во однос на квалитетот и изработката, кои исто така се главни елементи зад компанијата Булгари. Јас сум многу горд и возбуден што имам можност да претставиме нов модел на часовник пред светот и едвај чекам да споделам сè друго што ќе донесе нашата идна соработка “.

Новата линија е опремена со нов бугати автоматски механизам Б77 инспириран од моделите ЕТА, со 42 часовна моќност во резерва и водоотпорност до длабочина од сто метри, додека сите заинтересирани својот модел го добиваат во придружна алуминиумска амбалажа што го надополнува неговиот дизајн.

Линијата часовници „Булгари алуминиум Стив Аоки“ специјално издание се достапни преку продажните места и официјалната веб-страница на италијанската компанија по цена од 2.525 евра.