Го тестира првиот металик црвен Cybertruck во светот: Камион чудовиште кој не личи ни на камион

Могулот на недвижности и колекционер на автомобили Мани Кошбин неодамна зеде  металик црвен Cybertruck на пат.

И тој има што да каже за тоа.

Кошбин е истакнат ентузијаст за автомобили и поседува огромна колекција на ретки ѕверови.

Меѓу другите, тој поседува Bugatti Veyron и ултра ексклузивна Pagani Huayra Hermes Edition.

Имајќи го тоа на ум, електричен камион не би бил цреша на тортата во неговата колекција, а сепак, тој всушност размислува поинаку.

Но, има смисла, на некој начин, бидејќи Cybertruck не е вашиот вообичаен камион, нели?

Особено овој.

Cybertruck што го гледате овде е завршен во уникатна нијанса на металик црвено, што е резервно пазарно бидејќи Tesla всушност не нуди друга боја освен нерѓосувачки челик.

Браниците од јаглеродни влакна се исто така резервни, како и 20-инчните тркала благодарение на Unplugged Performance.

Едно нешто што Cybertruck сигурно го користи се неговите перформанси.

Забрзува од 0 до 97 km/h за околу 2,6 секунди, што е побрзо од некои негови Bugatti.

Поточно, камионот изгледа неверојатно во оваа боја.

Тесла навистина не нуди друга опција за боја за сега.

Маск еднаш рече дека може да бидат достапни некои прилично кул (и скапи) опции за обвивка, но освен тоа, изгледа дека финишот од нерѓосувачки челик ќе остане единствената опција во блиска иднина.