Хабиб Нурмагомедов одби сто милиони долари за мечот со Мејведер

Судејќи според наводите на неговиот менаџер, Али Абделазиз, Хабиб Нурмагомедов останува на своето и се пензионира и покрај бројните обиди да го врати непоразениот руски борец со мешани вештини ...

Хабиб официјално го објави своето пензионирање откако го победи Џастин Гејт во борбата УФЦ 254 борбата, освојувајќи ја титулата шампион во лесна категорија УФЦ, како што и вети на својата мајка.

За време на неговото неодамнешно појавување во шоуто на Хотбоксин со Мајк Тајсон, Али Абделазиз откри дека Хабиб ќе го одржи ветувањето и ќе остане таму каде што е. „Пред две недели, десет дена да бидеме точни, Дана Вајт ми се јави. Тој ми рече, Џорџ Сен Пјер сака да се бори против Хабиб во ненапреварувачки натпревар до седумдесет и пет килограми“.

И покрај фактот дека ова би била борба од соништата на Хабиб барем што се однесува до парите, натпреварот помеѓу двајцата поранешни шампиони кои во моментов се во пензија и нивното спарување едноставно нема многу смисла во очите на популарниот борец.

Но, тогаш тој истакна дека Хабиб дури и одбил сто милиони долари за мечот против Флојд Мејведер. "Сто милиони. Сто милиони. Можеш да го прашаш Флојд. Прашај некого. Хабиб рече -" не, јас сум пензионер, и реков на мајка ми дека сум пензиониран. Јас ќе го задржам зборот што и го дадов на мајка ми. Ако таа ми кажеше да си заминам и повторно се борам, можеби ќе се случи такво нешто, но засега нема ништо “.