Играте фудбал и покрај горештините? Знаци поради кои мора итно да престанете!

Многу момчиња не сакаат да се откажат од омиленото хоби, фудбалот, дури и кога температурите се над 30 Целзиусови степени.

Во продолжение имате неколку совети од лекарите кога да престанете и да се повлечете под сенка.

Лекарите од брзата помош веќе со години постојано предупредуваат дека физичките активности за време на топлите денови треба да се сведат на минимум. Но, има момчиња кои не сакаат да се откажат од играњето фудбал. Без оглед на температурите, омилениот спорт останува во игра.

Доколку не се соочи со повреди поради исцрпеност или невнимание, телото може да ја изгуби својата послушност поради топлината и физичкиот напор.

Повеќе прочитајте тука.