Имаа интимни односи во кабина за магнетна резонанца: Видеото одблиску ги покажа сите детали (ВИДЕО)

Покрај толку многу различни места во светот каде што може да се води љубов, еден пар се одлучи за најрадикалниот потег. Ајда Сабелис и нејзиното момче Јап уште во 1991 година одлучија да имаат интимна врска во кабина за магнетна резонанца. И со добра причина!

Иако самиот чин во скенерот се случил пред нешто повеќе од 30 години, сепак ја интригира јавноста, особено малку помладата популација, која оваа приказна ја реинкарнираше на социјалните мрежи.

Благодарение на холандскиот научник Менк Виктор ван Андел, денес имаме снимка, а подоцна и детални откритија за тоа што се случува меѓу двајца луѓе за време на интимна врска. Патем, Ајда беше голем борец за правата на жените во нејзината младост и беше желна да помогне во разбирањето на женските тела во медицинската индустрија. Првично, таа и Јуп требаше да имаат односи внатре во машината во стандардната мисионерска поза, но Ајда имаше други идеи.

„Тоа е поза која за мене е речиси невозбудлива“, рекла таа, по што завршиле во позата „лажичка“. Подоцна, во 1999 година, беше спроведена подетална студија во Британскиот медицински журнал, кој сè уште го читаат илјадници луѓе секој месец. Едно од највпечатливите наоди од експериментот беше дека вагината не е само вистински тунел.

Долго време постоеше верување дека пенисот оди директно во вагината и излегува на ист начин. По ова се водел и сликарот Леонардо да Винчи, кој неколку века претходно, поточно во 1492 година, на своите цртежи ја прикажал вагината како вистински цилиндар.

Но, магнетната резонанца покажала дека „пенисот има облик на бумеранг“, што значи дека се витка според обликот на женското тело, без никаква болка за мажот при неговата ерекција. По Ајда и Јуп, подоцна беа спроведени уште неколку експерименти на интимна врска во кабина за магнетна резонанца. Во него беа вклучени волонтери на возраст над 18 години кои можеа да се повлечат во секое време. Како што истакна Ајда за време на едно неодамнешно интервју, никој освен неа и Јупо не можел да го заврши тестот без употреба на вијагра.

-Беше пријатно топло во скенерот и навистина успеавме да уживаме еден во друг “, изјави Ајда за „Vice“.

Во видеото погледнете како изгледаше сето тоа: 


Фото:screenshot