Имала 50 љубовници и не се срами од бројката: „Да бев маж, ќе ме тапкаа по рамо“

Трејси Кокс, експерт за интимни односи, разговараше со жени кои воопшто не се срамат од „бројот“ на своите партнери

Честиот просек е „10“, но ќе бидете изненадени од бројот на дами чиј вкупен број на љубовници е 30 или повеќе. По разговорот со три жени, Трејси пренесува дел од разговорот со онаа која ѝ оставила најсилен впечаток.

Зара (44) е во среќна врска две години и до пред неколку години немала поим колку љубовници има.

„Со една пријателка направивме список на сите со кои сме биле. Бев шокирана кога дознав колку има. Мислев дека сме спиеле со отприлика ист број партнери, но нејзиниот беше 32, а мојот отиде до 50. Мислев дека сме на исто бидејќи делевме стан во моите најактивни години. Се чувствував побезбедно да носам мажи во нашиот стан отколку да одам во нивниот. Во моја одбрана работев работи кои привлекуваа големо внимание од мажите. Работев во шанк во клуб, бев и диџеј. Извесен период работев и како модел на костими за капење. Имам и големи гради...“, се присетува Зара.

Нејзините родители, вели таа, би биле шокирани кога би знаеле со колку спиела, но никој од нејзините блиски пријатели не знае.

„Бев луда, пиев многу, изгледав одлично и имав добро тело, мажите буквално летаа околу мене. Самоуверена сум и имам висока самодоверба. Водењето љубов секогаш беше на мои услови и никогаш не се чувствував принудена на ништо “, истакнува таа и додава дека сега е во врска и дека нејзиниот интимен живот никогаш не е досаден или стагнира.

Таа наведува дека спиела со повеќе партнери отколку што е општествено „пожелно“.

„Мажите се фалат со тоа и го гледаат како доказ за нивната моќ, нивната машкост. Мојот број би бил нешто со што би можеле да се гордеат", заклучува Зара.

Извор: www.b92.net