Исцрпени сте, немате сила, волја: Направете го ОВА и животот ќе ви се сврти за 360 степени

фото:PIXABAY

Ако мислите дека сите ваши чамци се потонати, и дека нема каде да одите, размислете уште еднаш.

Работете на самодоверба

Сфатете дека вашата вредност како личност не зависи од тоа што другите велат за вас. Исто така, немојте да мислите дека вашите идеи се полоши од идеите на другите луѓе доколку ги отфрлат. Многу одлични идеи низ историјата се издигнаа од пепел откако беа погребани и отфрлени од многу „славни“.

Научете од повратните информации

Помислете на одбивањето како повратна информација. Понекогаш луѓето одбиваат што им нудиме или не ни даваат што бараме од нив, само затоа што им пречи начинот на кој го правиме тоа. Ако не можете да стигнете до вашата дестинација на еден начин, изберете друга маршрута. Можеби сте многу поблиску до целта отколку што може да мислите.

Не ги сфаќај работите лично

Навистина, секое одбивање влијае на нас како личност, но само ако го земеме тоа лично. Учите од деца, кога друго дете не им ја дава играчката што ја сакаат, тие само избираат друга играчка и продолжуваат да играат мирно како ништо да не се случило. Тоа е токму животот, понекогаш мора да го смениме ставот.

Зајакнете се во одбивањата

Она што не крши не прави посилни, вели една поговорка. Одбивањето навистина нè прави посилни и поотпорни. Треба да работиме повеќе или мора да прифатиме порази. Што и да правиме преку вежба, ние стекнуваме вештини кои ни помагаат во сите други ситуации и предизвици во животот.

Преиспитајте ги вашите барања и очекувања

Џек Розенблум еднаш рече: Ако една личност ти каже дека си коњ, таа е луда. Ако тројца велат дека си коњ, тоа е заговор. Ако десет луѓе ви кажат дека сте коњ, време е да купите седло. Испитајте се, сепак може да има мал дел од вистината во отфрлањето. Размислете за сè!