ЈА ПРОМЕНИ ВЕРАТА! „Бев религиозен фанатик!“ Еве како Том Хенкс одлучи да се префрли во Православието!

Том Хенкс (63) и неговата сопруга Рита Вилсон се тестираа позитивнина коронавирусот на 12 март годинава. Двајцата редовно ги информираат следбениците на социјалните мрежи за нивната состојба.

Познатиот пар во моментов е во изолација во Австралија. Преку нивното пишување, беше јасно дека сопружниците не ги прифатија лесно вестите, но тие беа решени да се позиционираат одговорно во новата ситуација.

- Ќе трае сето ова некое време, но ако се грижиме едни за други, ќе помогнеме каде можеме и ако се откажеме од некои удобности ... и ова ќе помине. Треба да го разбереме тоа “, рече Хенкс.

Ова не е прв пат Том Хенкс да пушти солзи оваа година.

Во една преполна сла тој имаше торгателен говор.

„Бев религиозен фанатик!“ Еве како Том Хенкс одлучи да се префрли во Православието!

„Мажот е благословен со семејство како ова што седи овде, со фантастична сопруга која ме научи што е љубов, но и со пет деца кои се помудри, посилни и похрабри од својот старец“, рече тој јавно, покажувајќи го прстот кон сопругата.

Салата аплаудираше, солзи ги наполнија очите до последното место. Гласот на Хенкс се тресеше. Инаку тој отиде во православието заради неговата сопруга.

- Како тинејџер бев религиозен фанатик: католик, Мормон, Назареин и едно време дури и се заинтересирав да се преобратам во еврејската вера. Па, тогаш го гледав филмот „Одисеја во универзумот 2011“ и станав најгласен бунтовник против религијата. Mојата жена е православна гркинка и бидејќи сум со неа, се запознав со нејзината вера, што е многу важно за неа. Решив да се крстам и мислам дека беше вистинскиот избор. Рита и јас редовно одиме во нашата грчка црква,. Ама, сакам и турнеи низ вселенски центри и планетариуми - откри актерот, кој со својата втора сопруга доби два сина, Честер (27) и Труман (24).

Том Хенкс откри пред неколку години дека има дијабетес.

- Јас сум дел од мрзливата американска генерација која слепо танцуваше на забава и сега е болна. Бев тежок. Ме видовте во филмови и знаете како изгледав. Бев целосен идиот. Мислев дека можам да го избегнам ова ако отстранам некои прилози од  чисбургерот. Сепак, потребно е малку повеќе од тоа. Мојот лекар вели дека ако ја достигнам посакуваната тежина, можам да се излекувам од дијабетес тип 2 “, откри легендарниот актер.

Инаку, тој правеше сè за своите улоги, а често пати и физички се преобразуваше.