Јакна која го убива коронавирусот!!!

Оваа јакна содржи материјали што ги убиваат сите вируси веднаш штом ќе стапат во контакт со нив ...

Пандемијата на вирусот „Ковид-19“ нè натера да размислуваме за невидливите непријатели и да се запрашаме, на кои начини можеме да се бориме против вируси и бактерии? Ова е прв пат во долго време вирус да успее да создаде толку многу конфузија на глобално ниво, па многу компании одлучија да донесат радикални промени и да спречат вакви настани во иднина.

Така беше создадена целосната метална јакна креирана од компанијата VollBak која вметна над 7 милји тенок бакар во неа. Бакарот се покажа како одличен материјал што убива бактерии, така што многу тенките бакарни жици се пренесуваат преку самиот материјал на јакната и служат како непробоен штит што убива невидливи напаѓачи.

„Бакарот е биостатски, што значи дека бактериите и другите животни форми нема да растат на тоа“, рекоа од компанијата во соопштението за печатот. „Исто така, има исклучителни антимикробни својства со бактерии и вируси кои умираат веднаш штом ќе стапат во контакт со оваа јакна“.

Компанијата вели дека оваа јакна е само почеток и дека тие ќе создадат маски, како и други парчиња облека кои ќе имаат слична заштитна функција.

Доколку ве интересира цената, тогаш мора да ви кажеме дека оваа јакна не е ефтина и чини 1096 долари, но можеби тоа е точната цена, бидејќи го штити вашето здравје. Што мислите?