Јани Атанасов потпиша договор со Краковија

Македонскиот репрезентативец Јани Атанасов, го напушти Хајдук и потпиша за Краковија од Полска.

Договорот за соработка е на 3,5 години, изнесува околу 350.000 евра. Јани Атанасов е „производ“ на Академија Пандев, настапуваше и за Бурсаспор од каде замина во Хајдук.