Како архитектурата создава тетоважи: Врвна естетика

Овој тренд на тетоважа станува се попопуларен, а кога ќе ги видите фотографиите, ќе разберете зошто ...

Има нешто за архитектурата која со векови смирувала, релаксирала и фасцинанирала. Луѓето од секогаш се обидуваа да создадат што е можно поимпресивни и сложени згради, а заради архитектурата се родија посебни видови цртежи.

Користејќи вакви цртежи и архитектура, многумина светски уметници за тетоважи започнаа да ја мешаат архитектурата со други дизајни за тетоважи и да создаваат феноменални ремек-дела што ја украсуваат кожата и телата на луѓето.

На популарната страница Bored Panda пронајдовме неколку од најдобрите тетоважи кои спаѓаат во оваа категорија и тоа сигурно ќе ве натера да направите ремек-дело на кожата што ќе содржи некаков архитектонски мотив.

Погледнете во галеријата: