КАКО ДА ГО ОДРЕДИТЕ ХОРОСКОПСКИОТ ПОДЗНАК?

Како да ja користите табелата? Прво, изберете го месецот во кој сте родени и веднаш изберете ја колоната што одговара на вашиот датум на раѓање (на пр. Во втората третина од месецот, т.е. помеѓу 11 и 20 во месецот). Спуштете се надолу во колоната  додека не го пронајдете интервалот за време на раѓање (на пр., Помеѓу 2:40 и 4:20). Во првата колона од лева страна, прочитајте го вашиот подзнак.

Доколку не можете да го пронајдете вашиот временски интервал затоа што не е наведен, тоа едноставно значи дека вашиот знак не може точно да се утврди без да се земе предвид местото и годината на раѓање, т.е. вашиот знак е на премин од еден хороскопски знак во друг.

Важна забелешка:

Без оглед колку и да се трудиме да ви дадеме точни податоци, треба да знаете дека табелата никогаш не може да биде 100% точна од едноставна причина што точно да се пресметаат нечии подзнак, неопходно е да се разгледа точниот датум (година, месец, ден, час и минута) раѓање) и должина и ширина на местото на раѓање. Оваа табела е релативно точна, иако не ги зема предвид сите горенаведени податоци.

Огнени хороскопски знаци (Овен, Лав, Стрелец)

Земјени хороскопски знаци (Бик, Девица, Јарец)

Воздушни хороскопски знаци (Близнаци, Вага, Водолија)

Водни хороскопски знаци (Рак, Шкорпија, Риби)