Како и на кој начин да го зголемите волуменот на вашата фризура?

Ако вашата коса постојано слепена, тогаш овие совети ќе ви помогнат ...

Современите фризури денес бараат од нас да работиме малку понапорно и да земеме четка и фен за коса во раце. Ако сакате вашата коса да има малку повеќе волумен и да оди во висина, а да не се залепени на горниот дел од главата, тогаш треба да направите неколку чекори пред да ја напуштите куќата за да се осигурате дека вашата коса е подготвена за сите прошетки.

Пред секој стајлинг, вашата коса треба да се навлажни и грубо да се исуши со сува крпа. На овој начин косата омекнува и може полесно да се стилизира. Додека косата е сè уште малку влажна, не е лошо да ставите производ што го засилува волуменот, има многу такви производи, така што можете да ги купите оние што ги сакате или да експериментирате со различни производи.

Сепак, она што го зголемува обемот и ја прави вашата коса да изгледа одлично е фенирање. Прво исчешлајте ја косата и насочете ја на страната каде што сакате да биде поставена, а потоа исушете ја со средна топлина. Потоа следи трик што води до волумен.

Потоа исушете ја косата во спротивна насока. Менувањето на правецот ја крева косата и ја прави повеќе издигната и воздушна.

Можете исто така да ја исушите од задниот дел до предниот дел, па дури и од дното нагоре, за да додадете уште поголем волумен. На крај, лесно исчешлајте ја косата, исправете ја и додајте ја текстурата што ја сакате со четка. Конечно, можете да користите производи за зајакнување на косата, како што се восок или крем за коса, за вашата коса да трае цел ден.

Погледнете го клипот и ќе видите како се прави: