Како од нафтените полиња: Луксуз од часовник

Луис Моинет го претстави првиот Derrick Tourbillon во 2013 година, а оваа година се роди сосема нов часовник Derrick.

Швајцарскиот производител на часовници штотуку го претстави новиот модел на својот неверојатен часовник  Derrick Tourbillon, со неколку интересни модификации. Нема многу голема разлика на бирачот освен изменетата ориентација и скелетот, кој се префрла од центар налево во позиција од 9 часот, создавајќи суптилен додаток на визуелната сложеност.

Новиот Derrick Tourbillon им овозможува на луѓето што го носат да се фокусираат на разигран дисплеј на кој се наоѓаат стари индустриски пумпи за нафта и инспириран дизајн. Во центарот на бирачот е минијатурна алатка која ритмички отчукува и потсетува на огромната машинерија на нафтената индустрија.

Часовникот е изработен од лесен алуминиум, што значи дека е лесно да се носи Новиот Derrick доаѓа во две варијанти, едната со строго традиционална рачно дупчење на површина и другата со мрежа од јаглеродни влакна. Двете позадини неверојатно се совпаѓаат со бранениот алуминиум што го украсува остатокот од часовникот.

Отпорноста на вода е 50 метри. Механизмот е LM64 со самостојно намотување кој има 248 делови и работи на 28.800 опции. Часовникот има добра резерва на енергија од 48 часа.

Секоја од двете варијанти, ќе биде ограничена на само 12 парчиња и ќе чини 55.400 долари.