КИГАКУ ЈАПОНСКИ ХОРОСКОП: 9 знакови, 9 судбини

Секоја личност има специфична енергија што е одредена од позицијата на ѕвездите во моментот на раѓање. Секоја енергија од подрачјето на одделни ѕвезди има своја природа.

Кога енергиите на луѓето родени под различни ѕвезди се согласат, тогаш тие две лица можат да имаат многу убава заедничка судбина.

Иако можат да имаат различни карактери, навики и особини, тие несвесно си помагаат едни на други со своето присуство. Кога една од нив е среќна, таа среќа ја пренесува на партнерот и го прави среќен. Овие се идеални комбинации, според Кигаку.

Кога енергиите на две лица, или судбината, не се согласуваат, им носи несреќа на двајцата. Овие се лоши комбинации во Кигаку.

Ниту еден напор не може да го промени видот и јачината на енергијата со која се раѓаме. Со добри комбинации со луѓе кои се согласуваат со нашите енергии, таа енергија може да се засили, а во комбинации со луѓе кои не се согласуваат со нашите енергии, таа енергија може да се намали.

Бројот на горниот дел од колоната на табелата во која вашата година на раѓање е вашиот карактеристичен број. Табелата опфаќа период од 98 години, од 1904 до 2002 година и можете да одредите во кој знак сте родени, која боја, кој елемент и кој хороскопски знак ви припаѓа на вас или на некоја друга личност. Табелата е исто така вечен календар затоа што може да се надополнува.

Обратете внимание на јапонските години. Не се сметаат од 1 јануари до 31 декември, туку од 3 до 2 февруари следната година. Така, едно лице родено на 15 јануари 1955 година ќе ги бара своите знаци во колоната во 1954 година. Најдете го вашиот роденден во табелата, а во следната колона, погледнете го бројот на горниот дел од таа колона.

Запомнете или запишете го. Повторете го истото за вашиот партнер. Лицата чии што карактеристични броеви се на кругот на броеви и елементи (десно) во соседните полиња, поврзани со широки жолти стрели, се согласуваат многу добро. Идеално согласување е ако голема стрела оди од бројот на маж до бројот на жена. Исто така, луѓето чиј број е на исто поле добро се согласуваат. Луѓето чиј број е на полето со тенки црвени стрели, не се согласуваат. Овие стрели укажуваат на лошо влијание на една личност од друга страна.

Забелешка: Кога едно дрво е преплавено со вода, тоа расте. Водата му носи добро на дрвото. Кога дрвото гори со оган, се пали. Дрвото прави добро на оган. Кога нешто ќе изгори, се враќа во земјата и го збогатува. Огнот му носи добро на земјата. Земјата зачувува различни метали. Земјата прави добри метали. Металот не се валка, туку прочистува...

Прочитајте ја анализата на 9- те Кигаку знаци и броеви!

1, бела, Вода

Лицата родени под оваа ѕвезда се под власт на Месечината. Водата е нивниот заштитен елемент.

Нивната природа е променлива. Тие се како вода, прилагодливи, лесно влегуваат во разни слоеви на општеството, наоѓајќи ги најчудните начини, можат да се лизгаат насекаде додека водата влегува дури и во најмала пукнатина.

Тие се меки по карактер, весели и дружеубиви, па затоа не се отвараат  кон другите дури и ако страдаат многу. Обично овие луѓе немаат многу среќа до 35-та година, а на рана возраст се соочуваат со доста бариери, но тие се крајно трпеливи и мирни и можат да чекаат по помирен и хармоничен живот од 40-годишна возраст.

Се препорачува да спијат со главата свртена кон север, што ќе спречи здравствени проблеми околу задржувањето на водата. Возраста кога се најактивни е околу полноќ. Влажноста им носи рамнотежа, затоа се препорачуваат долги прошетки покрај реката и во дождливо време

2, црна, Земја

Лицата родени под оваа ѕвезда се под власт на Венера, тие не кажуваат многу и не се наметливи. Во животот, во општеството, во нивните кариери, тие се качуваат полека, но сигурно. Тие поседуваат силна моќ и, генерално, добиваат сè од нивното опкружување и општеството и со тоа манипулираат. Овие лица не се склони кон ненадејни успеси, но нивните планови и намери се добро реализирани со текот на времето.

Нивното трпение на крајот носи плод. Тие најдобро се согласуваат и добиваат поддршка од лицата родени во 9-та година, елемент на пожар, се поврзани и живеат во хармонија со многу членови од 5 и 8 година, елемент - Земја. Се препорачува да спијат со главата свртена кон центарот на собата, бидејќи се чувствуваат безбедно кога ќе им донесе мирен сон. Најдобро се чувствуваат за време на попладневните и раните вечерните часови во домот.

3, тиркизна, Дрво

Овие лица се под власт на две планети: активен и брз Марс и големиот среќен Јупитер. Благодарение на нивната агресивност, живост и виталност, тие стануваат омилени и забележани уште од рана возраст, способни да започнат нови работи, нови вложувања. Како резултат, тие лесно и на високи места достигнуваат високи позиции.

Тие не ги прашуваат другите за своето мислење, па често е случај околината, по првиот ентузијазам, да ги критикува и оценува лошо. Тие најдобро се согласуваат и добиваат голема поддршка од оние што се родени во Години 1, елемент на Водата, се сојузнички и живеат во склад со членовите на Година 4. Се препорачува да спијат со главите свртени кон исток, а времето кога раните утрински часови се најактивни. Чувствувајте се најдобро за време на топлите пролетни денови, најдете мир во долги прошетки.

4, зелена, Дрво

Овие лица се под власт на планетата Јупитер. Тие се со отворен ум, не се лесно се лутат и повеќето од луѓето околу нив ги сакаат. Тие ја пренесуваат својата смиреност на другите и лесно ја добиваат довербата на другите. Среќата им доаѓа многу рано. Тие се прилагодливи, добри соработници и лојални пријатели, имаат неодолив шарм и се многу дружеубиви.

Тие се грижат за чувствата на другите и се во можност да воспостават хармонични односи. Се препорачува да спијат со главата свртена кон исток, а раните утрински часови се најактивни. Најдобро се компативбилни со лица родени во годините под правило на број 1 и со симбол на Вода, тие се со поврзан карактер и убаво се согласуваат со оние родени под Број 3, а се многу приврзани за оние родени во 9 година, кои припаѓаат на елементот Оган.

5, жолта, Земја

Лицата родени под оваа ѕвезда се под влијание на Сатурн и Земјата. Тие се исклучително среќни, но ако не ги разберат сите димензии на нивната благосостојба, тие исто така можат да имаат потешкотии во животот. Водачите се раѓаат, тие привлекуваат и собираат луѓе околу нив, тие лесно се здобиваат со пари, па дури и богатство.

Тие вешто ракуваат со парите. Понекогаш, во млада возраст, тие се премногу агресивни, така што недостига разбирање и поддршка на околината, така што вистинското признание доаѓа од 35-годишна возраст. Тие најдобро се согласуваат и добиваат поддршка од оние родени во 9-та година, елемент на Оган што им дава постојан стимул и мал број на нови идеи.

Се препорачува да спијат во тивка просторија со главите свртени кон центарот на просторијата

6, бела, Метал

Личностите родени под оваа sвезда се под власт на Венера, често пати и најстарите синови, татковци на бројни семејства, водачи на големи групи. Тие се конзистентни и го сфаќаат животот сериозно, а околината им верува. Тие немаат талент за трговија и за сè што е поврзано со размена на стоки и пари затоа што се премногу искрени.

Иако се ценети во општеството, тие не се особено способни да се занимаваат со луѓе, ниту премногу социјални, тие се горди и лесно не подлежат на влијанието на другите. Им е тешко да ја прилагодат и да ја сакаат својата слобода. Се препорачува да спијат со главата свртена кон запад, што ќе им донесе одморен сон и рамнотежа на енергетските потенцијали, со време кога наутро и попладне се најактивни.

Тие се чувствуваат најдобро за време на попладневните спортски активности.

7, црвена, Метал

Луѓето родени под оваа ѕвезда се заштитени од планетата на убавината и љубовта, Венера, и заради тоа тие можат да уживаат во изобилството на работи и пари што ги стекнуваат со леснотија во текот на целиот живот, но неопходно е да се контролираат нивните трошоци бидејќи многу брзо ја губат заработката. Личностите родени под оваа ѕвезда, без разлика дали се жени или мажи, биле во слаби односи со еден родител уште од раната возраст, заради разни околности, бурни кавги и конфликти во семејството.

Ги имаат сите услови за успех во животот, но доколку не се доволно подготвени за жртвуваната работа, тие никогаш нема да постигнат тотална брилијантност, затоа што тие самите никогаш не се задоволни од добивките, туку секогаш се стремат кон нови идеали што не се на дофат. Се препорачува да спијат со главата свртена кон запад, при што ќе им донесе одморен сон и ќе ја балансираат енергијата.

Времето на денот кога се најактивни е пладне.

8, бела, Земја

Личностите родени под оваа sвезда се под власт на планетата Марс. Овие лица немаат движечка енергија, но најчесто, поддршката на Сатурн ги наведува да продолжат со својата работа и да се отпрат на родителите. Тие имаат среќа да го извршуваат веќе замислено и сакаат да се вклучат во однапред планирани активности затоа што не сакаат промена.

Тие се високо ценети од деловното опкружување, што е делумно заради нивниот талент дека можат да ги размножуваат и да ги зголемат добиените пари со голема леснотија. Овие трпеливи и упорни индивидуи напредуваат постепено и се склони да се стремат кон совршенство во сите сфери на животот. Тие ја презираат сладоста и заради тоа понекогаш се срамат затоа што отворено ги искажуваат своите мислења.

Деновите кога се најактивни се раните вечерни часови. Тие најдобро се согласуваат и добиваат огромна поддршка од луѓето родени во Години 9, елемент на Оган, се поврзани и живеат во склад со членовите на Годината 5.

9, виолетова, Оган

Луѓето родени под оваа sвезда сјаат како Сонце на пладне, а благодарение на планетата Марс што владее со овој знак, тие имаат силен поттик за создавање и амбиција да постигнат значителен деловен успех рано во животот и да бидат забележани. Во младоста, тие копнеат по убави и нови работи, тие брзо се „загреваат“ за нови детали, но тие се оладуваат исто толку брзо.

Марс и Сонцето секогаш им даваат нова волја - тие се како извор на неисцрпна енергија за околината што ги прави многу популарни кај семејството и пријателите. Светлината и темнината се наизменични со нив со неверојатно темпо, но тоа не остава премногу ефект врз нивното расположение. Се препорачува да спијат со главата свртена кон исток, што ќе им го даде потребното празнење на негативната енергија што ја акумулираат во текот на денот.

Времето кога се најактивни се доцните утрински часови.