Кога човечкото тело е гладно, се јаде себеси, ама тоа е најдоброто нешто: Не се создава рак и стареење

Кога човечкото тело е гладно, се јаде себеси, врши процес на прочистување, отстранувајќи ги сите болни клетки, рак, стареење на клетките и Алцхајмерова болест.

Создавање на специјални протеини кои се формираат само под одредени околности, а кога ќе се завршат, телото селективно се собира околу мртвите туморски клетки, ги раствора и ја враќа состојбата во која телото ужива. Вака изгледа рециклирањето.

Научниците успеаја преку долги и специјализирани истражувања дека процесот на автофагија бара необични услови кои го принудуваат телото да го изврши овој процес.

Овие околности бараат лицето да се воздржува од храна и пијалоци 16 часа (8/16 циклус).

Човечкото суштество треба да функционира нормално во овој период. Овој процес треба да се повторува некое време за да дојде до телото за максимална употреба и да се спречи реакцијата на болните клетки.

Процесот на глад и жед се препорачува да се повторува два или три дена во неделата.

Јошинори Охсуми - Нобелова награда за физиологија и медицина.