Колку трае во просек оргазмот кај жени, а колку кај мажи?

Дека љубовта има лековити сили веќе е потврдено, но која е разликата помеѓу доживување машки и женски оргазам?

Либидото или сексуалната енергија е најмоќниот двигател. Просечен оргазам на една личност трае 8-10 секунди. Сепак, потврдено е дека жените уживаат во својата кулминација подолго од мажите.

Кај мажите, оргазмот трае во просек 8,7 секунди, додека задоволството на жените трае во просек 10,9 секунди.

Се разбира, има случаи кога границите се менуваат, но ваквите случаи најчесто се пријавуваат повторно кај жени.