Конечно пристигнува: Најелегантниот хеликоптер до сега

Airbus Corporate Helicopters и Aston Martin Lagondaсе здружија за да создадат неверојатно луксузен хеликоптер за ултра богатите луѓе и глобалните корпорации…

Воведен во познатиот француски ски-центар, Куршевел, овој долгоочекуван хеликоптер е наречен ACH130 Aston Martin Edition и доаѓа со четири фантастични надворешни и внатрешни дизајни, со детали на Астон Мартин. 

Како што се очекуваше, хеликоптерот ги комбинира најдобрите од двата света со уникатните принципи на дизајнирање на автомобилски брендови Астон Мартин, кои се прекрасно измешани со импресивните можности за летање и врвната технологија на најновите хеликоптери на „Ербас“.

ACH130 беше како прекрасно платно, и за аеро-инженерите на брендот „Ербас“ и за дизајнерите на автомобили „Астон Мартин“ кои работеа заедно повеќе од една година за овој хеликоптер да биде дел од нашата реалност. Тоа е својствено убава машина, во која има голем број елементи на брендот Астон Мартин, како што се иконски крилја, втиснати на тапацир за седишта и други површини.

Хеликоптерот доаѓа со елегантна надворешна шема на Стирлинг Грин, со градиент што се влева во Џет Блек боја на дното... Идните купувачи можат да го добијат својот хеликоптер Астон Мартин со екстериери Ксенон Греј, Аризона или Ултрамарин Блек.

Внатрешноста на кабината делува како најмодерниот ентериер на автомобилот Астон Мартин, со чисто црно кадифе, комбинирано со ексклузивни кожи завршени во бои во Оксфорд Тан, Корморант и Брегот на Слоновата Коска. 

Задниот дел од предните седишта има прекрасни детали кои се присутни и во новиот автомобил DB11, додека на вратата има рафинирана кожана форма.

Се разбира, таблата со инструменти и сите контроли доаѓаат од марката „Ербас“ Корпоративни хеликоптери, но на контролната табла ќе можете да ги видите карактеристиките на соработката во форма на лого, ограничен број на изданието и името на сопственикот.