КОРОНА фитнес тренинг

Погледнете како можете да тренирате во вашиот дом ...

Поради ситуацијата со вирусот „Ковид-19“, сè повеќе земји прогласуваат вонредна состојба. Ова значи дека места како училишта, градинки, трговски центри, па дури и третирани нема да работат. Оние кои секојдневно се навикнати да тренираат и да спортуваат, ќе имаат проблеми затоа што сега нема да можат тоа да го сторат, бидејќи нивното движење ќе биде тешко и спречено.

Затоа, решивме да ви покажеме вежби што можете да ги направите во вашиот дом што ќе ви овозможат да го вежбате вашето тело, дури и кога сте во затворен простор.

Фитнес тренер Џеф Нипард ни покажа многу одлични вежби кои влијаат на мускулите, ја намалуваат телесната тежина и ја имаат функцијата кардио вежби, така што овој вид тренинг дома сигурно ќе ви помогне и ќе го задржите вашето тело во форма, дури и кога сте принудени да не излегувате.

Џеф одлучи да ги подели вежбите во четири групи:

1. Вежби за нозе

2. Вежби за туркање

3. Вежби за влечење

4. Вежби за изолација

Погледнете за какви вежби зборувате, а потоа започнете со обука: