Лансиран од Мајкл Џордан: Машки, силен, привлекува

Светски познатиот кошаркар Мајкл Џордан го лансира својот парфем наречен Fight во 2011 година. Овој мирис е петти во колекцијата на мажи од парфеми на Џордан.

Мирисот е придружен со многу интересно пакување со гумени страни како на патиките на Jordan Jordan Air, а шишето ги толкува неговите широки раменици. Ова интересно пакување беше дури и номинирано за најдобрата „еколошка амбалажа“ во категоријата Маса со мирис.

Пафемот се отвора со освежителни ноти на бергамот и цвет од портокал. Централните тонови носат силни и карактеристични ароми на мудрец, бибер и кедар, додека основата се затвора со килибар, ветивер и морска мов.