L'Eau d'Issey Pour Homme на Issey Miyake: Парфем од кој дамите воздивнуваат

Issey Miyake користи многу необични и ретки компоненти со цел да создаде парфеми кои предизвикуваат чувство на безвременска слобода и спокојство. L'Eau d'Issey Pour Homme е создаден како универзален мирис совршен за секоја пригода.

Овој дрвенесто-воден мирис е направен од еден од најпознатите парфемисти Жак Кавалие пред 28 години, но и ден денес плени и е мирис од кој дамите воздивнуваат.

Во 2009 година беа претставени две изданија во нови шишиња, но со исти композиции - L'Eau d'Issey Pour Homme и L'Eau d'Issey Pour Homme Intense. 

Фото и Видео: Youtube

Извор: fragrantica.com