Ма, ова е убавина до лудило: Ваков часовник ретко се гледа

Откако го претстави The Blast, автоматски часовник со турбилон со смел скелетизиран дизајн, Улисе Нардин го окупира целото наше внимание со новитетот наречен The Sparkling Blast ...

Украсен со 211 дијамант, исечен на 85 различни геометриски парчиња, овој часовник е создаден за да не поврзе со скршено огледало и мора да признаеме дека е навистина спектакуларен. Секој дијамант е поставен невидливо, без подлога и држач. Оваа неверојатно тешка техника, која бара врзување на дијамант од долниот дел, максимално ја користи рефлексијата на светлината. Скапоцените камења како да пловат внатре во основата.

Пенливата експлозија, сепак, не е само убава. Редизајнираниот механизам UN-172 е опремен со платински микро-ротор сместен во 12-часовна положба, за која брендот се одлучи за прв пат, наместо да користи традиционален ротор во форма на полумесечина. Моделот доби и тридневна резерва на енергија и автоматски летечки турбилон со фреквенција од 2,5 Hz.

Достапен во две верзии, едната е со бело златно и бело гумено ременче, а другата со бело злато и темно сина кожна лента, овој модел ќе се произведува во шест повторувања, по цена од 410 000 американски долари.