Мапа на северната хемисфера со 24 меридијански линии: Montblanc 1858 Automatic 24H

Заедно со сите нивни прекрасни сини новитети што ги претстави брендот Montblanc, тие всушност лансираа ретро парче што е дел од нивната колекција од 1858 година…

Доби дизајнерски елементи кои нè поврзуваат со оригиналните часовници Minerva од 20-тите и 30-те години. Наречен 1858 Automatic 24H, моделот добии  голем акцент во форма на бројчаник со една сказалка за да го прикаже времето. Како што сугерира и неговото име, часовникот претставува време на дваесет и четиричасовна скала. Во случај ако бројчаникот на овој модел ве асоцира на компас од една страна, знајте дека не е случајно, затоа што тој всушност ги исполнува и двете функции.

Часовникот, инспириран од авантурите и спортот, доби куќиште од челик со дијаметар од 42 мм. Основата и круната на моделот се изработени од бронзена легура, која му дава многу интересен изглед. Црното бирање има мапа на северната хемисфера заедно со 24 меридијански линии. Со само една сказалка, овој часовник нема да ви го покаже најточното време, што е секако нешто што нема да им биде премногу важно за авантуристите.

Се напојува со калибар МБ 24,20 што нуди резервна енергија од 42 часа. Автоматскиот 24H од 1858 година е достапен со три опции на ременот - челична нараквица, кожа во боја на коњак и црн најлонски појас на НАТО. Конечно, можеме да кажеме дека истиот e достапен за купување, со цена од 3.030 долари.