Мажите најмногу сакаат еден вид на вагина: Најчесто бираат задник, а има и 3 работи кои ги одбиваат


Партнерот никогаш нема да ви каже „не ми се допаѓа вашиот секс“, но факт е дека тие имаат свое мислење за тоа. А еве што мислат тие!

Кој облик на тело е најздрав

Да не се лажеме, на мажите некои вагини им се поубави од другите, како што на жените некои машки полови органи им се поубави од другите. Тоа не значи дека личноста од едниот или другиот пол ќе го напушти партнерот затоа што „навистина не ги сака“ гениталиите.

Мажот никогаш нема да и каже на својата партнерка дека не го сака нејзиниот секс затоа што не сака да ги повреди нејзините чувства. Но, како да знаете дали е „по негов вкус“ или не?

Спротивно на популарното верување, послабите жени имаат подлабоки вагини во споредба со жените со големи задници – иако често го мислиме спротивното. Ова, велат експертите, е можеби причината поради која мажите несвесно „бркаат“ жени со голема заднина бидејќи, ако вагината е премногу длабока, тоа нема да биде баш пријатно искуство за партнерката.

Во одреден момент за време на сексот, мажот ќе сфати дека нејзината вагина е премногу длабока и дека „тоа“ не оди баш најдобро, но ќе се потруди и ќе се обиде да го промени аголот на пенетрација или положбата.

Но, никогаш нема да речат: „Вагината ти е премногу длабока“, како што жените никогаш нема да речат: „Имаш мала алатка“.

Она што мажите не го сакаат кога се во прашање вагините е кога се премногу „големи“, односно длабоки, широки или кога имаат непријатен мирис, навеле во истражувањето.

Велат дека сексот со девојка која има широка вагина е како да се обидувате да мастурбирате без да го допирате пенисот, длабокиот орган прави да се чувствуваат како да „паѓаат во дупка без дно“.

Од друга страна, помалата или потесна вагина е секогаш во ред за мажите бидејќи повеќе ќе уживаат во неа поради поголемото триење при пенетрација.

Меѓутоа, за жените кои имаат тесна вагина, интимниот однос понекогаш, особено ако партнерот има голем орган, може да биде болен, иако женскиот интимен дел се „адаптира“ по неколку односи.