Миленко се ожени со Албанка која ја видел на фотографија: Без предрасуди, ОТКРИВА каков е неговиот брак

Првичните предрасуди за оваа жена биле разбиени, благодарение на нејзината вредност и пожртвуваност. Ретко кој сопруг се жалел на својата избраничка која пристигнала од далеку, а многумина велат дека посветеноста кон семејството и сопругот е она што тие го носат од дома.

Иако нивното пристигнување најчесто се поврзува со оддалеченост, рурални средини, професорот, Милинко Богдановиќ потврдува дека не е секогаш така и дека невестите од Албанија се исто така добредојдени во градските средини.

- Наидов на табуа во врска со оваа тема. Сепак, неопходно е човекот да си ги скрши табуата во главата и да разбере што сака од животот. Повеќе од сè, сакав да имам семејство и ги оставив сите приказни и предрасуди настрана - вели Милинко.

Убавата Вјолца пристигнала во градот Подголија од Скадар, а Милинко својата идна сопруга најпрво ја видел само на фотографија.

- Иако дејството се случува во 21 век, приказната сè уште ги има сите елементи на традицијата. Нејзините сестри живеат тука веќе десет години и знаев дека потекнува од прекрасно семејство. Се договоривме и отидов во Скадар - се сеќава Милинко.

По првиот состанок, тој бил сигурен дека Вјолца е жената со која ќе го помине остатокот од својот живот.

- Сè е судбина, интуицијата ме водеше на тој пат и не згрешив - вели Милинко.

Четири години по вистинската дебела венчавка, Вјолца и Милинко ја добиле ќерката Ирена, миленичка која уште повеќе го зајакнала нивниот брак. Овие двајца весели луѓе се доказ дека љубовта навистина ги надминува сите разлики и дека соништата можат да се остварат, а во нивниот случај тоа е - семејството.