MINI брилира и со шатор за кампување

BMW претстави нова верзија на моделите Clubman и Countryman, чија главна цел е да им обезбедат на своите клиенти удобно и пријатно кампување ...

Првата верзија е "Cowley caravan" и нуди се што ви треба за луксузен камп, вклучувајќи два кревети за спиење, мини шпорет на гас, резервоар за вода со пумпа, мини мијалник, соларен модул за полнење батерии, напојување од 230 волти фрижидер, ТВ / ДВД и стерео систем со Hi-Fi.

Приколката со ретро-стил е само 120мм поширока од моделот Clubman, тежи нешто под 300 кг.

Освен ако не сакате да влечете приколка зад вас, Германците дизајнирале уште едно решение наречено „Свиндон“, покрив шатор што може да се вклопи и кај двата модели. Со подигање на првата половина, добивате шатор што нуди доволно простор за две лица. Кога е затворен, шаторот одлично се вклопува во MINI и е достапен во сите бои во кои се нудат и моделите на MINI.