Мистериозни женски ерогени зони за кои можеби не сте знаеле

Малкумина мажи знаат дека овие точки на телото ги поттикнуваат жените на возбуда

Неодамнешните истражувања покажаа дека клучните коски на жената се главната ерогена зона која води до возбуда. Ако се фокусирате на ова место, целосно ќе ја воодушевите партнерката, а таа ќе се опушти и ќе му се предаде на тоа чувство. Сепак, ова не е единственото ерогено место кое ги возбудува жените.

Постојат мистериозни зони за кои мажите не знаат и кои прават чуда во креветот. Доволно е само да ги вклучите овие зони во вашата предигра и ќе видите дека ќе станете крал на сексот.

1. Прстите

Прстите се вториот најчувствителен дел од телото на телото (по јазикот) и затоа се вистински ерогени зони. Нејзините прсти можете да ги галите и допирате со прстите, но ве советуваме тоа да го правите со јазик и заби, бидејќи тоа ќе биде посензуален и повозбудлив начин.

2. 'Рбет

Бидејќи ги содржи сите нерви, не е ни чудо што човечкиот 'рбет е толку чувствителен. Можете нежно да ја бакнувате и да ја допирате нејзината кичма со усните, а таа сака и нежно да ја галат вашите прсти.

3. Уши

Веројатно не сте го знаеле ова, но и женските уши припаѓаат на ерогената зона. Треба само да се потрудите на еротски и интересен начин да и ги галите и допирате ушите. Каснете ги и играјте со нив за да ги направите работите уште поинтересни и повозбудливи.

4. Стапала

Сите нервни завршетоци се наоѓаат на стапалата и тоа е причината зошто стапалата се многу чувствителни. Ако на вашата поубава половина и направите масажа со миризливи свеќи и романтична музика, ќе видите дека таа буквално ќе се фрли на вас.

Фото:freepik