Млад македонец светски шампион во кик-бокс: За неполна година освои 12 медали

Виктор Димовски или попознат како Тампес е 13 - годишно момче од Велес. Тој мометално живее и тренира кик - бокс во Франкфурт, Германија.

Иако е се уште млад зад себе има многу големи успеси. На минатогодиното Светско првенство во кик - бокс освои две 3 -ти места, а на Европксото првенство два пати беше 1 - во. Успех забележува и на Интернационалниот турнир, каде освојува прво место и два пати 2 - ро.

Целата приказна за ова талентирано момче читајте ја на Хаштаг.мк тука.