Модни грешки кои мажите ги прават и оваа година: Престанете, не се срамете пред другите!

Иако во модна смисла, припадниците на посилниот пол постигнаа многу напредок, има грешки што постојано ги прават ...

Дефинитивно е полесно за мажите кога станува збор за модата отколку за жените. Жените треба да ја следат секоја мода промена за да бидат во тек, затоа што ако не се во тренд, не е добро за нивниот имиџ. 

Мажите исто така ги следат трендовите, но не во таква мерка. Ако носите 20-годишни фармерки кои сепак изгледаат добро, никој нема да ви каже ништо.

Но, има некои работи што мажите треба да ги земат предвид кога станува збор за облеката и модата. Ако сакате да привлечете внимание и да оставите впечаток, избегнете ги овие работи.

1. Вашето палто е премногу кратко или премногу долго

Внимавајте кога купувате палта и костуми и дадете се од себе за да ви одговараат по големина.

2. Носете маица под кошулата

Избегнувајте да носите маица под кошулата, бидејќи го расипува елегантниот изглед. Облечете ја кошулата на голо тело, а доколку е по студено, облечете јакна или палто над кошулата.

3. Претерување со додатоци

Ако носите часовник од една страна, не мора да носите 5 нараквици на истата рака. Намалете ја количината на додатоци на себе, затоа што претерувањето никогаш не е добро.

4. Сандали и чорапи

Нема да зборуваме многу за ова, затоа што сите знаат дека ова е тотален моден неуспех.

5. Ставање на маицата во фармерки

Маиците не треба да се вовлекуваат и едноставно е така. Можете да ги вовлечете само кога над нив носите џемпер.