Му се смееле дека живее во гаража: Сега му се восхитуваат

Секој ден се поголем број луѓе го прифаќаат новиот минималистички стил на живот, па се одлучуваат да живеат во што помали домови користејќи само основни и потребни работи. Овој тренд со голема брзина се шири по целата планета, а еден човек успеал дури да изгради своја куќа од соништата за само 9 000 долари.

Малите куќи може да купат или изградат. Откако сфатил дека куќа и живот во Париз би биле премногу скапи , францускиот фотограф Џереми Бушколц ја побарал својата куќа од соништата во Бордо, во Франција.

За негова жал бил шокиран кога видел колку малку всушност може да добие за сумата пари кои ги имал. Бордо е поевтин од Париз, но и понатаму е многу скап. Сепак , после некое време среќата конечно му се „насмеала“. Во весниците видел една гаража од 40 квадратни метри, а таа чинела „само“ 107 000 долари.

Да, знаеме дека на сите нас ова ни звучи многу скапо, но ова е дупло помала цена во однос на цените на станови кои се наоѓаат во истиот град.

Бушколц видел многу можности во оваа гаража која никој не сакал да ја купи.

Следеле неколку месеци реновирање, а крајниот исход ќе ве остави без зборови.