Најдобриот машки „студен“ парфем по мислење на инфуенсерите: ГРАНАТА

Ова е парфем за кој многумина мислат дека е најдобар за студено есенско и зимско време ...

Кога стануваме жешки во летните денови, нашите парфеми можат да бидат прилично чувствителни, дури и до таа мера што ни пречат, но кога ќе пристигнат постудените денови, ситуацијата се превртува наопаку. Ако мислевте дека температурата игра улога, тогаш не сте далеку од вистината, но постојат некои други фактори кои одредуваат колку силно ќе мириса вашиот парфем.

Температурата предизвикува парфемот да ги шири мирисите и аромите побрзо да се шират на сите страни. Кога ќе дојде зимата, студената температура спречува ширење на мириси, што доведува до слаб интензитет на парефемот. Сепак, влагата исто така игра голема улога. Исто како и температурата, влагата исто така помага да се направат миризливи ароми посилни и подолготрајни. Студениот воздух ја суши нашата кожа, што доведува до недостаток на влага, а со тоа и слаб мирис на парфем.

Сепак, инфлуенсерите и инстаграмџиите тврдат дека постои еден парфем што е неприкосновен во студени ситуации и кој секогаш ќе мириса силно, без оглед на временските услови.

Станува збор за парфем Victor & Rolf Spicebomb Extreme кој доаѓа во феноменално пакување во форма на рачна граната. Овој парфем содржи ароми на цимет, ванила, цитрус, бибер и создава комбинација на мириси кои издржуваат на ниски температури и што ве прави секогаш да се чувствувате машки и да привлекувате внимание каде и да се појавите.

Ако сакате врвен „студен“ парфем, тогаш мирисот Viktor & Rolf Spicebomb Extreme е за вас.