Најдобриот парфем за најдобар впечаток: Создаден од рози, мириса сензуално

Доколку барате нов парфем оваа сезона, од помош би можел да ви биде изборот на најдобрите машки парфеми на познатиот магазин Marie Claire.

L'Homme A la Rose во превод значи „роза за мажи“, што претставува уникатен (и неочекуван) нов парфем заснован на акорд од роза, создаден од Френсис Куркџијан за да ги поттикне и интригира мажите да ги прифатат мирисите на овој кралски цвет. Парфемот содржи ноти на грејпфрут, килибар, дамаск и роза centifolia, чија мешавина се трансформира во лесен, воздушен мирис - оној што ја дефинира модерната мажественост.

Во првите неколку секунди, многу свежи, зелени, заживувачки ноти во комбинација со акорди од грејпфрут и суштината роза даваат чувство на жива виталност. Потоа доаѓаат централните ноти на роза centifolia и многу лесен дрвенест акорд, постепено зајакнат со килибарни ноти кои носат сила и влијание на сензуалност.