НАЈГОЛЕМАТА МИСТЕРИЈА НА СВЕТОТ: Руската радио станица емитува звук веќе 50 години, а никој не знае што значи

Радио станицата Buzzer го емитува истиот сигнал и порака повеќе од 50 години, поточно од 1970 година. Пораката УВБ-76 е изговорена со карактеристичен руски акцент, проследена со низа кодови составени од зборови и броеви. На што значат - никој не знае.

Откако ќе се изговори пораката, карактеристичното зуење на радиофреквенцијата се враќа и трае неколку месеци, пишуваат британските медиуми.

Многумина претпоставуваат дека ова е тајна порака од руската армија, но без оглед на тоа, Базер го поттикна појавувањето на бројни теории на заговор.

Звукот се емитува на фреквенција од 4625 kHz.

Сајтот „Numbers station“ тврди дека овој радио сигнал е проект на руската армија, всушност криптирана форма на комуникација.

Рајан Шаум, човекот кој ја води страницата, се воодушеви од мистериозната радио станица. Сепак, тој вели дека не се обидел да го открие кодот. „Овој таен код не може да го скрши никој, освен лицето за кое е наменето“, рече младиот студент по компјутерски науки. Единствено што се знае е дека сите пораки доаѓаат во ист формат, но дешифрирањето е невозможна мисија.

Рускиот студент Егор Есвејев (20), ја истражувал претходната локација од каде наводно излегол сигналот „Buzzer“.

"Како и сите напуштени места, тоа е прилично морничаво. Луѓето се многу чудни. Се сеќавам на еден човек на велосипед, кој доаѓаше од правецот на шумата. Тој не носеше ништо со себе и одеше во насока на полињата што се протегаа до бесконечност. Ништо не ми беше јасно, од каде доаѓа, каде оди “, рече Есвеев.

Тој наведува дека нашле куп воени документи во Поварово и дека верува дека мистериозната станица била користена за некаква внатрешна комуникација меѓу руските шпиони и армијата. Сепак, оваа, како и сите други теории, се заснова на само претпоставка. Тој наведува дека нашле куп воени документи во Поварово и оти верува дека мистериозната станица била користена за некаква внатрешна комуникација меѓу руските шпиони и армијата.

Сепак, ова, како и сите други теории, се заснова на само претпоставка.Фото и Видео: Youtube/MrDrSmithJr

Можеби ќе ве интересира:

(ВИДЕО) Пилотите во Русија се под истрага затоа што „нацртале“ фалус на небото: Треба да си луд за да го направиш тоа