Најголемата земја на светот: Топ 6 фацинирачки нешта

Русија има бројни туристички атракции кои треба да ги посетите. 

Бајкалското езеро е најголемо слатководно езеро на светот и се наоѓа во Сибир. 

Островот Кижи се наоѓа на североистокот од Русија, и претставува музеј на отворено со 87 дрвени структури кои се стари со векови. Најпознатата од тие конструкции е заштитена од УНЕСКО. 

Островот Олкон се наоѓа во Бајкалското езеро, и е дом на 1500 луѓе кои му припаѓаат на монголскиот народ. 

Аркаим е наоѓалиште кое датира уште од бронзеното време. 

Камчатка освен по гејзери е позната и по вулкани. Ги има стотина, но само триесетина се активни или потенцијално активни. 

Градот на мртвите потекнува од 12 век и има 99 гробници.