Најново за мажи од Луј Витон: Дали имате смелост?

Луј Витон ја претстави есенската капсулна колекција посветена на мажите.

Колекцијата, создадена од Вирџил Аблох, содржи отпечатоци и примероци инспирирани од честитка напишана од Гастон-Луј Витон во 1914 година.

Светло -беж мантилите се контрастни со небесно сините нијанси на плетен џемпер и чантата Keepall. Истата тема може да се види и на костумите, кои се надополнети со помали додатоци од кожа. Архивскиот принт - Дамиер - зазема централно место во колекцијата и се појавува на јакни, додека класичниот LV монограм е надополнет со детали за боја на вратоврската. Други истакнати елементи се торбите на Сириус и тиркизната Messenger Trio.

Колекцијата за есенската сезона е комплетирана со марами, палта, па дури и детални зашиени костуми дизајнирани да го загреат носителот. 

Машката капсулна колекција за есен 2021 година ќе биде достапна во продавниците на Луј Витон од 4 септември.