Најскапиот половен автомобил кој се продава во Македонија

На сајтовите за тргување и огласи најчесто може да се види дека се продаваат автомобили. Има се‘ и сешто, секакви возила, од такви за во отпад па се до класа автомобили кои се доста ретки овде, ако не и единствени. Важиме за нација која сака да се „перчи„ со скап автомобил, па дури и да е половен. Токму на еден таков наидовме на страницата Пазар3. Ама не не било кој! 

Се работи за BENTLEY CONTINENTAL GT MULLINER од 2010 година. Фамозен убавец. Црна боја, помината километража од 80 000 - 84 999 километри, стил на каросерија- купе, W12, 6.0 TWIN TURBO... А внатрешноста како во луксузен хотел... Се продава за 85.000 евра, барем според цената која е напишана.

Уште еден промерок со истата цена, само друг производител. Станува збор за Mercedes-Benz S 500 Plagin Hibrid. Овој е во сребрена боја. Од 2014 година. Има поминато само 65.000 километри. Мајбах опрема. Велат дека е единствен во Македонија...

Фото и извор: Пазар 3