,

Нашите ракометари: Како изгледаат костумосани?

Во тек е Европското ракометно првенство за мажи што се игра во Австрија, Норвешка и Шведска. Нашата ракометна репрезентација е во добра форма, а резултатите од натпреварите засега се променливи.

Ги знаеме на терен, спортски облечени, фуриозни и офанзивни. Но, во приватноста, покрај спотскиот стил кој го негуваат, знаат да облечат и костум. Се разбира, убаво им стои, но разликата е голема најверојано затоа што сме навикнати да ги гледаме во дресови.

Еве како изгледаат во костуми некои од нашите ракометрати: 

Столе Стоилов

Кирил Лазаров

Филип Талески

Гоце Георгиевски

Дејан Манасков

Н.Т.