НЕ СЕ ОТКАЖУВА ТРИ ДЕЦЕНИИ: Прилепчанец има интересна пасија

Златко Ангелески од Прилеп, има необична пасија. Тој повеќе од 3 децении собира поштенски марки и разгледници.

Ангелески поседува над 120.000 поштенски марки и 15.000 разгледници од целиот свет. Со ова хоби се занимава до ден денес и ужива во колекционерството.

„Поштенски марки почнав да собирам кога бев шесто-седмо одделение, некаде 1984/85 година. Интересот кон филателијата во мене ја разбуди мој комшија. Уште во тоа време бев член на Југословенското филателистичко здружение и марките и списанијата ги добивав по пат на размена...

Целото интервју можете да го прочитате на Фактор