Нема да верувате што извлекоа од стомакот на оваа змија! (видео)

Ветеринарите од Австралија објавија видео во кое туѓо тело е извлечено од стомакот на питон, за кое се мислеше дека е многу „вкусен залак“.

Животот на ветеринар никогаш не е досаден и оваа снимка тоа го покажува најдобро.

Поточно, Монти, женски питон од 18 години, проголта нешто што предизвика нејзино вознемирување. Семејството, чие милениче е Монти, брзо сфатило што се случило и била однесена во ветеринарна клиника, според АБЦ30.

Професионалци го пронајдоа предметот со ендоскоп, а потоа нежно и успешно извлекоа детска крпа од плажа од устата на змијата нежно и успешно.

Монти била вратена дома по постапката, без никакви последици по нејзиното здравје.

Погледнете: