Нема друг од ваков тип: Врвниот RM 60-01 Automatic Flyback Chronograph Les Voiles de St Bar

Ви го претставуваме RM 60-01 Automatic Flyback Chronograph Les Voiles de St Bart, ограничен спортски часовник што доаѓа со потпис на Ричард Мил

Како вистинско уживање за сите морнари, овој ексклузивен часовник игра улога на компас истовремено и не е како кој било друг од ваков вид. Претставен во боите на регатата, часовникот е опремен со неколку компликации. 

Доаѓа со ротирачка основа што може да ви помогне да ја идентификувате вашата насока без дополнителен компас. Неговиот секундарник го покажува точното време во втората временска зона и е насочен кон сонцето, додека ротирачката основа е поставена така што локалното време секогаш се прикажува во насоките Север, Југ, Исток и Запад.

Коментирајќи за овој модел, директорот за маркетинг на брендот Ричард Мил, Тим Малахард рече: „Ние секогаш се фокусираме на носивоста на нашите модели и кога првично го развивме RM 60-01, бевме советувани од еден од главните организатори на„ Ле воил де Сент Барт “ , кој пловеше на сите четири страни на светот. Тоа е интеракција што навистина ја цениме и нè води да се држиме до нашите основни работи, со функции што се од витално значење, без дополнителни блескави можности “.

Приходите од продажбата на овој модел ќе бидат наменети за локални хуманитарни акции во Сент Барт. Ограничен на само 80 парчиња, Richard Mille RM 60-01 Automatic Flyback Chronograph Les Voiles de St Barth ќе ве чини 150.000 долари.