Ниту е син, ниту е зелен: Новиот Паладиум часовник

LM101 Palladium има сончево бирање во неверојатно сина и зелена боја кои се во центарот на вниманието…

Наједноставната серија во опсегот на MB & F, составена од претежно авангардни часовници, е колекцијата Legacy Machine, лансирана во 2011 година, врз основа на интересен концепт: сите парчиња мора да изгледаат како брендот MB&F, всушност, да потсетуваат на дизајнот на часовници напериод од пред 100 години. На прв поглед, тркалезниот случај на овој модел сугерира класичен рачен часовник. Одблизу, драматичното „летечко“ рамнотежно пролетна восхит сместена под куполниот кристал, многу јасно и пркоси на идејата за конвенционалност.

Моделот LM101 Palladium за прв пат означува дека овој бренд употребува редок метал од групата платина.

Неговите сребрено-бели детали одлично се спротивставуваат на интересното бирање на овој модел, чија нијанса тешко може да се одреди и оди од сина до зелена и обратно.

„Прво мислев дека е зеленикаво сива боја, потоа стана сиво- сина, а потоа сино- зелена“, вели основачот на МБ & Ф, Макс Бусер, на својот профил на Инстаграм.

„На крајот, бев тотално збунет, но целосно заљубен во новата боја на моделот LM101 Palladium. Паладиумот е многу тешко да се процесира механички, исто како и платината, но е полесен и поскап. Овој материјал никогаш повеќе нема да се користи за создавање на Legacy Machine 101, така што 18-те парчиња што ќе ги донесе колекцијата ќе бидат навистина посебни “.

Цената на овој модел е 58.000 долари.