Носев пелени и учев повторно да одам: Познатиот пејач отворено за болеста

Легендарниот англиски музичар Елтон Џон изјави дека морал да научи да чекори повторно кога добил сериозна инфекција по операцијата на рак на простата

Тој претходно откри дека многу тешко ја поднел операција пред две години која била успешна, но и дека бил на еден чекор од смртта кога се разболел по турнејата во Јужна Америка.

Потоа беше вратен на интензивна нега во Велика Британија, каде следеше вистинското тешко искушение.

„Јас буквално морав да научам да одам повторно. Бев крајно болен. Сè што можев да размислувам додека лежев во кревет во болницата беше„Те молам Боже, не дозволувај да умрам, сакам да ги видам моите деца “и за среќа , Преживеав “, рече Џон во интервју за Би-Би-Си.

Елтон објасни дека исто така бил принуден да носи пелени.

"Бев на сцената во Вегас, во голема болка. Пеев и свире облечен во пелени и мислев - ако само публиката знаеше дека живчано се нервирам во тој момент", се пошегува Џон.

Елтон вели дека е добро денес, но чувствува дека му останува малку време.

Битката со болеста на легендарниот музичар следеше по неговите долгогодишни борби со алкохол и зависност од дрога.