Носите исти гаќи два дена: Еве што може сè да ви се случи

Вашето најтопло подрачје на телото, покрај тоа што е „станица„ за лушпи од кошата и влакна, по два дена почнува да биде домаќин на бактерии и микроби.

Овие несакани посетители ќе се чувствуваат одлично во нивното ново опкружување, а колку подолго носите исти гаќи, толку повеќе ќе се размножуваат, што ќе се манифестира прво со непријатните мириси, а потоа и со воспалителните процеси.

Дали се грижите за интимна хигиена?

Чешање

Пот и токсини се ослободуваат преку кожата, и ако дозволите габи и бактерии да се размножуваат на овие места, тоа неизбежно ќе предизвика да чувствувате чешање. Не ги менувајте гаќите повеќе денови и чешањето ќе стане неподносливо.

Осип

Во контакт со микроби, кожата реагира, најчесто со појава црвеникав осип. Освен ако не ги менувате гаќите секој ден, комбинацијата од исцедокот и честички од фекали само го влошуваат чешањето и осипот.

Воспаление на мочниот меур

Бактериите кои произлегуваат од валкани гаќи на крајот можат да стигнат до уринарниот тракт и да предизвикаат воспаление на мочниот меур.

Па сега видете што ќе направите!!!