Нови бели дробови: Рецепт со кој ќе ги откажете цигарите

Пушењето цигари е еден од главните проблеми на овој век. Тоа го уништува здравјето на суров начин, особено дишењето. Затоа, неопходно е веднаш човек да ги прочисти белите дробови. Ова треба да го стори секој, без разлика дали пуши цигари или не. 

Бидејќи е познато дека штетата на пасивните пушачи е исто така огромна. Кога човек не пуши, а само стои крај пушач, тој вдишува барем половина од она што самиот пушач го вдишува. Исто така, може да се развие рак на белите дробови или нешто друго. 

Еве како да се направи лек: 

Наберете неколку лисја тегавец и ставете ги во тегла. Прелијте врз билката 1/2 л врела вода. Затворете ја теглата и оставете ја 2 часа. Не оставајте ја во фрижидер. По 120 минути, отворете ја теглата, прецедете и почнете да пиете. 

Вие сами ја одредувате дозата и колку често ќе ја земате. Важно е да знаете само дека подготвеното количество треба да се испие цело до крајот на денот. 

Ова напивка може да се пие до 3 последователни месеци. Потоа, треба да се направи пауза. 

За време на оваа пауза, нема да е лошо доколку разговарате со лекарот за тоа каков е ефектот од вашиот домашен лек. Најдобро да направите ренген снимка на белите дробови. Оваа билка не само што пречистува, туку и го тера човек сам да се откаже од цигарите. Тоа го прави нетолерантен кон никотинот, па затоа потребата за пушење останува во историјата. 

Другата предност на напивката е дека ја потиснува гладта. За време на третманот, не ви треба многу храна. Може да јадете и малку. Ова резултира со губење на тежината и по 3 месеци не само што ќе имате подобро дишење, туку исто така и потенка половина. Направете го ова прочистување на белите дробови и ќе се чувствувате како повторно да сте родени!